27-04-09

Koptisch-orthodoxe Kerk zegt officieel : wij bekeren moslims

Koptisch-Orthodoxe kerk zegt officieel: wij bekeren moslims

   

Egypte.jpg

Een voormalige moslim heeft van de Koptisch-Orthodoxe kerk een certificaat gekregen dat aangeeft dat hij zich tot het christelijk geloof heeft bekeerd en is gedoopt.

Dat meldt vandaag het dagblad Daily News Egypt. Volgens Arab Vision is dit een belangrijke ontwikkeling in het voortgaande debat in Egypte over het recht om de islam te verlaten en christen te worden.

De betreffende bekeerling, Maher al-Gohari, had een certificaat nodig van de kerk om aan het gerechtshof te bewijzen dat hij zich van de islam tot het christelijk geloof had bekeerd. De rechtbank vroeg om dit bewijsstuk in verband met zijn eis aan de Egyptische overheid om op zijn identiteitsbewijs de religie van islam in christendom te veranderen.

Bekering tot het christendom is een zeer gevoelige kwestie in Egypte, aldus Arab Vision. "Officieel is het niet verboden, maar tot nu toe is het juridisch onmogelijk door de manier waarop de wet wordt geïnterpreteerd. Gohari is de tweede die zijn bekering tot het christelijk geloof wil formaliseren. Een jaar geleden probeerde Mohammed Higazi het ook, maar diens verzoek om een verandering van zijn identiteitsbewijs van islam in christendom te veranderen, werd afgewezen.

Arab Vision houdt deze ontwikkelingen in Egypte nauwlettend in de gaten, omdat die organisatie door haar christelijke tv-programma's veel met moslims in contact komt die christen willen worden. Dat gebeurt doorgaans via telefoon of email. Het is heel interessant om te zien wat met deze zaak van Gohari gebeurt, zegt Inge Verhoef-Postma, directeur van de Nederlandse afdeling van Arab Vision. "We hopen dat dit de weg opent naar echte vrijheid van godsdienst in Egypte. Dat houdt onder meer in dat mensen de vrijheid hebben van godsdienst te veranderen."

Bron : 'Uitdaging'

Nu kerken doelwit brandaanslagen Griekenland

donderdag 9 april 2009

 (Novum/AP) - Bij een kerk in Athene is donderdag een brandbom ontploft. De Griekse politie, die zei dat er niemand gewond was geraakt, wist vier andere exemplaren onschadelijk te maken.

De bom ging om 15.00 uur af bij de orthodoxe kerk van de Heilige Drieëenheid in de haven van Piraeus en veroorzaakte lichte schade. De politie vond een vergelijkbare bom bij de orthodoxe kathedraal in de Griekse hoofdstad en maakte die onschadelijk. De explosieven waren gemaakt van blikjes campinggas.

In Tessaloniki vond de politie drie van zulke bommen bij de kerken van Agia Sofia en Agios Dimitrios. Ook die explosieven werden onschadelijk gemaakt.

De politie en een commerciële televisiezender waren telefonisch voor de explosieven gewaarschuwd. Anarchistische groeperingen in Griekenland plegen vaak brandstichting in Griekse steden, maar meestal gebeurt dat 's nachts.

Bron : 'Elseviers'

10:36 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.