09-11-09

feest van Boris Bobrinskoy

Feest naar aanleiding van de 50e verjaardag van het  priesterschap van Vader Boris Bobrinskoy en zijn op rust stelling

Boris Bobrinskoy
 

Zondag 18 october is Monseigneur Gabriël naar de Crypte van de heilige Drie-eenheid gegaan ( Crypte van de Kathedraal) om het 50 jarig priesterschap te vieren van protopresbyter Boris Bobrinskoy en zijn opruststelling als rector van de parochie.

Hij was omringd, natuurlijk door Vader Boris, en van alle priesters die dienen op de parochie, of er geweest zijn : aartspriester Renié Dorenlot, aartspriester Alexis Struve, hiëromonnik Elisée (Germain), priester Faniël Cabagnols, alsook archimandriet syméon (Cossec) en de aartspriester Jean Breck, de aartspriester Serge ZSollogoub, priester Christophe D'Aloïsio, priester André Jacquemot, protodiaken Joseph Queremaye, diaken Dominique Beaufils en hiërodiaken Athanase (Buk).

Na de lezing van het Evangelie begon Monseigneur met te vermelden (Monseigneur had hem de vorige dag ontmoet in de Phanar) dat patriarch Bartholomeüs de zegen geeft aan Vader Boris. Monseigneur Gabriël herinnerde ook aan de gehechtheid van Vader Boris aan de gemeenschap van gelovigen en haar betekenis, alsook aan zijn theologische bijdragen, vooral over de Drie-eenheid en de Heilige geest. "Dank zij u is  deze parochie een moeder geweest voor vele gemeenschappen en parochies - en ik hoop dat het zo in de toekomst ook zal zijn - fransen, nederlanders en zelfs duitsers, aldus Monseigneur Gabriël (...) Gij behoort tot diegenen die de orthodoxie hebben overgedragen, maar een levendige orthodoxie, creatief, volgens de wil van de Heer (...) Ik heb de bijzondere manier bewonderd waarop gij het college van priesters van de crypte hebt geleid. Gij hebt altijd met uw liturgische medewerkers deze communautaire geest beleefd die zo belangrijk is, die zo dierbaar is voor de Kerk".

11:40 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.