10-12-09

Delegatie wereldraad bezoekt Turkije

DELEGATIE WERELDRAAD BEZOEKT TURKIJE

GENEVE (KerkNet/WCC) - Een vijf man sterke delegatie van de Wereldraad van Kerken bracht vorige week een bezoek aan Turkije. De delegatie sprak er met politieke en religieuze leiders, onder wie de oecumenische patriarch Bartholomeus, de Armeense aartsbisschop Aram Atesian en afvaardigingen van de Syrisch-orthodoxe Kerk en het Mor Gabrielklooster.
De delegatie stelt vast dat er nauwelijks vooruitgang is in de erkenning van het oecumenische, grensoverschrijdende statuut van het oecumenische patriarchaat van Constantinopel en de heropening van het Grieks-orthodoxe seminarie van Halki. De Armeense en andere kleinere christelijke Kerken blijven kampen met geschillen over hun eigendomsrechten en tegenkanting bij de bescherming van hun culturele en religieuze erfgoed. Turkije zegt wel bereid te zijn de godsdienstvrijheid te respecteren, maar al te vaak blijft het bij loze beloften.
De delegatie kreeg de gelegenheid haar zorg daarover over te maken aan vicepremier Bülent Arync en afgevaardigden van het bureau voor religieuze aangelegenheden.

20:22 Gepost in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.